#moty

Artikel: MAMA’S IN THE PICTURE MET STICK TO THE BRAND

Het magazine Fabulous Mama reikte op 8 oktober voor de zesde keer de Mama of the Year Awards uit. Hiervoor verzamelden bekende en minder bekende moeders zich in Het Rijk van de Keizer in Amsterdam. In totaal zijn er elf award uitgereikt. Annechien Steenhuizen won de hoofprijs en mag zich hele jaar Fabulous Mama of the year noemen. Om het event te vereeuwigen is Stick to the Brand gevraagd een sfeerrapportage te maken.

Abby Vlamings is samen met Sofie Colmbijn oprichter van Stick to the Brand, gevestigd aan de Bloemgracht in hartje Amsterdam. Over de Mama of the Year Award, zegt ze: “Het weer werkte die dag niet echt mee, maar de locatie en de setting – het thema was indoor carnaval – maakten veel goed. Als moeder en carrièrevrouw kijk ik er misschien wat gekleurd naar, maar ik vind het toch altijd weer mooi om te zien hoe vrouwen werk en gezin met succes combineren.”

Stick to the Brand is een jong en creatief online (merk)activatiebureau, gespecialiseerd in fotografie op evenementen, businessevents en promoties. “We zetten producten, promoties of evenementen letterlijk ‘in de picture’ en jagen ze op een originele manier online aan. Ook creëren en genereren we relevante content voor merken en events. Door sfeerfotografie te koppelen aan een unieke hastag (#) creëren we niet alleen online bereik, maar geven we ook inzicht in merkbeleving en merkwaarden.”

Om de spontaniteit van het moment goed vast te leggen, maakt Stick to the Brand gebruik van kleurrijke fotografen. “Onze fotografen zijn het gewend om op grote evenementen te staan. Ze zijn ontwapenend, vallen op en halen het beste uit bezoekers naar boven. Die bezoekers spelen trouwens zelf ook een rol, want zij zijn de échte storytellers!”

De foto’s van bezoekers met de unieke hashtag (#) code worden door Stick to the brand gekoppeld aan de professionele foto’s van het bedrijf. “Vandaar onze slogan: Stick to the Brand, it’s all about the hashtag #.” De foto’s met hashtag worden tijdens en na het event bewerkt tot een unieke en sfeervolle fotocollage. Zo krijgen ze off- en online de gewenste spin off op Instagram, Facebook, Twitter en andere (social) media-kanalen. “Een event of merk gaat daardoor razendsnel viraal wat relevante betrokkenheid en merkbeleving creëert”, aldus Abby en Sofie.

IMG_2835